به گزارش شهرآرانیوز، عباداله سالک مقدم در حاشیه افتتاحیه سردخانه نگهداری پلاسما در خراسان رضوی گفت: سردخانه نگهداری پلاسمای استان با گنجایش ۱۰هزار لیتر پلاسما ظرفیت سردخانهای خراسان رضوی را به نوعی به دو برابر افزایش میدهد. با این سردخانه گنجایش و ظرفیت ذخیرهسازی پلاسمای استان از ۱۳ هزار لیتر به ۲۳هزار لیتر رسیده که بسیار ارزشمند است.
سالک مقدم عنوان کرد: اهدای خون در کشور ما یک اقدام نوع دوستانه است. انتقال خون به عنوان یک سازمان باید این امانتی مردم را به درستی فرآوری و نگهداری کرده و به دست بیمار برساند.
وی در خصوص سردخانه نگهداری پلاسما استان، تشریح کرد: این سردخانه باعث میشود بتوانیم بخشی از فرآوردههای به دست آمده از خون اهدایی مردم را پس از فرآوری در محیط مناسب برای نگهداری، حفظ کنیم.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون ایران افزود: اگر ما برای نگهدای فرآوردههای خونی به دست آمده از مردم جایی نداشته باشیم باید امحا شود. اما این سردخانهها باعث افزایش ظرفیت نگهداری و افزایش ذخایر خونی ما شده و به تدریج با توجه به نیاز بیمارستانها توزیع شود.
سالکمقدم با تاکید بر اینکه سردخانه پلاسمای افتتاح شده از تولیدات داخل است، خاطرنشان کرد: این سردخانه یکی از بروزترین سردخانههای تولید کشور بوده که از این منظر باعث افتخار است.
وی اضافه کرد: این پلاسماها یا در بخشهای درمانی مورد استفاده قرار میگیرد یا اینکه به شرکتهای پالایشگر منتقل شده و به دارو تبدیل میشود و دوباره به چرخه درمانی در کشور بازمیگردد؛ بنابراین پلاسما بسیار کالای باارزشی بوده و میتوانم ارزش آن را معادل با پالایش نفت بدانم. میتواند حتی از لحاظ قیمتی و ارزش افزودهای که برای کشور دارد بسیار بالا در نظر گرفته شود. کار بزرگی صورت گرفته و امیدوار هستم همانطور که بیان شد، خدمات به نحو احسن و با بهترین شکل برای مردم انجام شود تا بتوانیم به مراکز درمانی برسانیم.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون با تاکید بر لزوم گسترش سیستمها در زمینه انتقال خون، تصریح کرد: با توجه به گسترش و افزایش مراکز درمانی و روشهای درمانی تخصصی، باید مراکز انتقال خون ما نیز به همان نسبت رشد کرده، گسترش پیدا کند و به روز باشد. کشور ایران به لحاظ انتقال خون دارای یک وجهه بینالمللی است؛ علیرغم تمام سختیها درحال تلاش هستیم تا تجهیزات لازم را در اختیار قرار دهیم؛ علاوه برآن در زمینه افزایش فضا و تامین نیرو در این خصوص نیز در تلاش هستیم.
سالک مقدم عنوان کرد: میزان اهدا در استان بسیار عالی است؛ میزان ۵۰۰ خونگیری در روز عدد بسیار با ارزشی است که به نسبت پایتخت و با توجه به تعداد بیمارستانهای استان بسیار ارزشمند است.
معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه خراسان رضوی به عنوان سانتر توریست درمانی نیز شناخته میشود، اظهار کرد: انتظار داریم استان رشد بالاتری داشته باشد و ستاد مرکزی به این رشد کمک خواهد کرد. یکی از قطبهای انتقال خون غیراز پایتخت قطعا استان خراسان رضوی خواهد بود.